Donderdag 26 mei 2005

HVC – Lucky Ajax 4-8 (1-2)

Sportpark Zielhorst, Amersfoort, 19.00 uur

Tekst: Jos Houtman / Foto's: Pieter Keuzekamp en Rodger Lahr

Donderdagavond 26 mei, een lekkere warme lentedag en we worden welkom geheten op sportpark Zielhorst door HVC. HVC, niet zomaar 1 van de 16 voetbalverenigingen in Amersfoort. Het jubilerende HVC is dit jaar 100 jaar geworden en neemt tevens, na een 2 e plaats in de 4 e klasse, afscheid van hun trainer. Trainer Piet Struik, die na 2,5 jaar een nieuwe uitdaging aangaat, vindt het dan ook een hele eer om tezamen met zijn elftal en de club uit te kunnen komen tegen Lucky Ajax dat vandaag met vele namen is op komen dagen. Zelfs de jarige Simon Tahamata kon het op zijn 49 e verjaardag niet laten om toch nog een balletje te gaan trappen, Simon bedankt en nogmaals gefeliciteerd.

Vandaag was het overduidelijk: HVC - Lucky Ajax

Langzaam druppelen de toeschouwers binnen...

In de kleedkamer heeft Werner de nieuwe shirts al klaargehangen. Vanaf heden speelt Lucky Ajax helaas zonder rugnummers.

De jarige Simon Tahamata maakt zich op voor zijn wedstrijd

Na prima ontvangen te zijn door de HVC organisator van de wedstrijd tegen Lucky Ajax, toevallig ook een collega van onze welgewaardeerde Rodger, werden we keurig voorgesteld aan het bestuur en de technische staf. HVC is een leuke gezellige club met een hoofdveld met tribune en een kunstgrasveld ernaast. Gelegen op sportpark Zielhorst die omringd wordt door een wielerbaan, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Maar niet alleen wielrenners zijn een onderdeel van het park, ook de konijnen hebben er hun plek gevonden. Het hoofdveld, trouwens prima bespeelbaar, werd toch wel geteisterd door een konijnenplaag. Kale “weggegeten” plekken op het veld waren daar ook een zichtbaar gevolg van. Niettemin was het frisse en gemotiveerde elftal van HVC al ruim voor de wedstrijd bezig met de warming-up. Langzaamaan kwamen de Lucky spelers ook het veld op, Sjaak Swart genoot zijn warming-up op de massagetafel. En er arriveerden nog spelers als Witschge op de club. Het was namelijk nogal druk op de weg vanuit Amsterdam en als het goed was zou van Vossen ook nog komen…….

Tijdens de warming-up hebben we dan ook nog één en ander goed afgestemd met de organisatie van HVC, onze fotograaf Pieter en zelfs met de televisie crew van Omroep Amersfoort die was op komen dagen. Dit uiteraard om alles naar wens te laten verlopen. Aangezien Lucky Ajax vandaag met nieuwe shirts speelden, maar niet voorzien van rugnummers kon de opmroeper van HVC wel wat hulp gebruiken. Onze Ron heeft de omroeper van HVC tijdens de wedstrijd geassisteerd. Ikzelf zocht de bank van Lucky Ajax op, alwaar je in het heetst van de strijd het meeste meemaakt. “Alsof Sjaak in zijn broek heeft gescheten”, ja hoor de wedstrijd was begonnen en de humor kwam al van de bank. De wedstrijd zou 2 keer 35 minuten gaan duren, dit mede vanwege het warme weer, toch zeker nog een graad of 20-25 toen er afgetrapt werd.

Simon Tahamata kijkt toe hoe Dick Schoenaker het laatste stuk taart in zijn mond stopt

Ondertussen wordt Sjaak Swart geïnterviewd door Omroep Amersfoort

Op gepaste afstand kijken Hannie Das en Simon Tahamata toe

Aan de zijlijn zien we Jomi Tahamata (vrouw van Simon), die nog niet weet dat Simon gehuldigd zal worden

Richard Witschge maakt enthousiast kennis met Miss Lucky Ajax

Nabij de tribune is het aardig vol met publiek

Het veld van HVC was in de dagen voorafgaande aan de wedstrijd geteisterd door mollen

De spelers van Lucky Ajax betreden het veld

De gezamenlijke elftalfoto van HVC en Lucky Ajax

Sjaak Swart wint de toss en mag bepalen welke kant we opspelen

Een onbevangen en gretig HVC ging goed mee met Lucky Ajax, en dat leverde voor HVC na een minuut of 5 een goede kans op. Eén op één tegen Dennis Nederlof, faalde de spits van HVC. Nou ja faalde, de redding die Dennis maakte was van grote klasse. De wedstrijd kwam nu echt los, direct brak Lucky Ajax uit wat een schotkans voor Bosman opleverde die eindigde op de wielerbaan… Lucky Ajax kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, maar tegen dit beeld in kwam HVC in de 10 e minuut op 1-0 door een goed spelende nummer 9, Arthur Boyaclogu. Redelijk verrast trapte Lucky Ajax af om op zoek te gaan naar de aanlsuiter, niet veel later was het dankzij Martin Wiggemansen alweer 1-1. Wiggemansen die eigenlijk de 2 e helft zou spelen, wachtte op van Vossen. En ja hoor vlak na zijn goal kwam van Vossen aanlopen. “Moest je uit Zeeland komen ofzo?” zei Wiggemansen, “nee, Almere!!” aldus een bijdehante van Vossen. Van Vossen die er vandaag wel zin in had. Peter: “Sjakie, ik ben er hoor!” Sjaak: “Ga je eerst maar aankleden!” Peter: “Maar ik ben aangekleed!” Sjaak: “En je schoenen dan??” Peter: “Oja…..” Niet veel later viel van Vossen in voor Wiggemansen.

Dat “vader” Swart nog altijd scherp is, bleek ook uit het veldspel. In de wedstrijd zette hij samen een zeer gretige Tahamata en de inschuivende Amersfoorter van den Brom op het middenveld de lijnen uit. Mede hierdoor komt Lucky op 1-2 door een kopbal van John van den Brom. Vervolgens brengt Gerritsen de stand op 1-3 dankzij een door richting veranderd schot. Vlak voor rust laat de spits van HVC weer van zich spreken, kapt 2 Luckies uit en trekt voor om de rust in te gaan met 2-3.

Proost! Op 100 jaar HVC Amersfoort

John van den Bronm maakt zich los van een stadgenoot

Met Omroep Amersfoort op de achtergrond op de steiger, kijkt Sjaak Swart inmiddels vooruit

Vanaf het 'terras' naast de kantine konden vele fans de wedstrijd goed volgen

Dennis Gerritsen was vandaag op dreef

Met deze hitte was het in de dugout goed toeven. Hannie Das en Peter van der Hengst zouden later invallen.

Omroep Amersfoort maakte een mooie reportage

Simon Tahamata gaat de bal breed spelen op John Bosman

De trainer van HVC (rechts) zou afscheid nemen van de club

Dennis Nederlof had vandaag een lastig duel onder de lat van Lucky Ajax

De plaatselijke jeugd kijkt met ontzag naar de helden van weleer

Iets later dan gepland arriveert ook Peter van Vossen in Amersfoort

Met een drankje (en een hapje) werd de wedstrijd goed gevolgd

Martin Wiggemansen maakt snelheid op weg naar het doel van HVC

Werner Schaaphok bleef vandaag langs de lijn staan i.p.v. in de dug out zitten

Simon Tahamata dolt zijn tegenstander

Aan de zijlijn zien we de familie Gerritsen met Miss Lucky Ajax

De rust, brengt weinig rust. Vlak na het fluitsignaal wordt iedereen in de middencirkel bijeengeroepen en wordt de 49-jarige Tahamata op de schouders genomen en toegezongen door zijn maten van Lucky Ajax. Namens degoeiouwetijd.nl, in de persoon van “Miss Lucky Ajax” Andrea en Rodger ontvangt Simon een mooie bos bloemen en een DVD van zijn laatste jaar bij Ajax. Ook namens HVC ontvangt de jarige Simon een mooie bos bloemen. Simon was niet de enige die HVC in de bloemen zette in de rust, de afscheid nemende trainer Piet Struijk werd bedankt met bloemen en een cadeau.

John van den Brom en Peter van Vossen tillen Simon Tahamata op

Later krijgt Simon van ons een bos bloemen en een DVD uit seizoen 1979/1980. Alles in het kader van zijn 49e verjaardag.

In de kleedkamer wordt nagekletst over deze ceremonie. Peter van Vossen (van 21 april) viel het op dat hij destijds geen bloemen had ontvangen.

De 2e helft ving aan met een drietal wissels aan Lucky Ajax zijde. Martin Wiggemansen viel in voor Swart, Hannie Das en Peter van der Hengst vielen in voor Gerritsen en Schoenaker. Schoenaker die net hersteld was van een blessure die hij had opgelopen tegen Pancratius. Gerritsen was dan ook de enige die nog plaats nam op de bank voor het geval dat. Omringd door een hoop handtekeningenjagers vermaakte Dennis zich met een oud Ajax C1 pupil die nu bij HVC speelt. Ondertussen had van der Hengst afgetrapt voor de 2 e helft. Uiteraard had HVC ook gewisseld in de rust, maar vlak na rust was de opvallendste wissel toch wel dat scheidend trainer Piet Struijk in zijn tenue sprong om mee te doen. Gretig zette hij een aanval op die in de 43 e minuut naar de 3-3 leidde. Ondertussen had Tahamata hele ander plannen, Simon vond het maar eens tijd om uit te gaan delen, met zijn gretige spel leverde dat een prima assist op van Vossen en zo werd het al snel 3-4. Van Vossen die 2 minuten later Bosman een assist gaf voor de 3-5, raakte aardig op dreef. Na eerst flink geappelleerd te hebben voor buitenspel, welke tot de 4-5 leidde, wond hij zich flink op na vastgehouden te zijn. Gooide er even later zelfs nog een echte van Vossen schwalbe uit, maar net als vroeger was dat nooit zijn sterkste eigenschap….

n ja hoor Simon deelt weer uit, na een aantal HVC'ers omspeelt te hebben trekt hij voor op Bosman die de kans ook niet onbenut laat om er 4-6 van te maken. Niet kort erna krijgt Lucky Ajax een verdiende vrije trap op randje 16, deze wordt als wijze oude mannen sluw genomen, om zodoende van der Brom vrij voor de keeper te zetten die er vervolgens 4-7 van weet te maken. Symbolisch was de toegift van dezelfde van den Brom, geboren en getogen in Amersfoort bracht hij de eindstand op het bord via een scrimmage, 4-8.

Het is 2-3 voor Lucky Ajax; de bordjes voor de volgende doelpunten liggen al klaar.

Afstandsschot van Dennis Gerritsen

Kopbal van John van den Brom

Ook HVC kwam enkele keren zeer gevaarlijk uit de schulp

Simon Tahamata speelde vandaag een dominante wedstrijd

Metr dank aan de Ajax-fans bij HVC

De plaatselijke jeugd hield de stand bij en had daar vandaag een grote klus aan.

Peter van Vossen bleef gaan en bleek eens te meer de inspirator van Lucky Ajax

Zelfs twee verdedigers van HVC konden de Zeeuwse Ajacied niet stoppen

Kopbal van Hans Werdekker

Terwijl Richard WItschge op de achtergrond toekijkt, neemt Van Vossen de bal op de borst aan

Soms ging Peter te ver alleen door, en hoopte dan op een strafschop

Van den Brom was na de wedstrijd dan ook de populairste Ajacied om een handtekening van te krijgen. Trots en wel liep het Amersfoortse volk te pronken met handtekeningen en gretig gingen ze op de foto met hun favoriete Ajacieden. Na een leuke doelpuntrijke en vooral sportieve wedstrijd had iedereen inmiddels wel zin gekregen in een hapje en drankje. Bij binnenkomst in de kantine stond er dan ook een prachtig koud buffet klaar, welke geopend werd door mr. Lucky Ajax Sjaak Swart. Zoals het een gezellige knusse club betaamt genoot ook iedereen mee van het buffet en werd er mede onder het genot van een biertje nagepraat over een leuke wedstrijd en een memorabele avond voor de 100-jarige club HVC. Namens de spelersgroep van HVC werd er ook nog stilgestaan bij het afscheid van hun trainer, de trainer ontving een schitterend ingelijst shirt voorzien van alle handtekeningen. Namens degoeieouwetijd.nl willen ook hem en uiteraard HVC veel voetbalsucces en plezier wensen de toekomst en wie weet tot over 100 jaar……..

Simon Tahamata deelt handtekeningen uit

Richard Witschge was erg populair voor handtekeningen- en fotojagers

De plaatselijke favoriet John van den Brom was ooit begonnen bij HVC

De redactie neemt de overvloed aan statistieken nog even door

Sjaak Swart opent rond half tien het buffet in de kantine

John Bosman sluit netjes aan en geniet samen met de rest van de Ajacieden na van een geweldige wedstrijd en een perfecte organisatie

*****

Scoreverloop: 10. Arthur Boyaclogu 1-0, 13. Martin Wiggemans 1-1, 23. John van den Brom 1-2, 33. Dennis Gerritsen 1-3, 34. Barur Koroglu 2-3, 47. Arthur Boyaclogu 3-3, 50. Peter van Vossen 3-4, 52. John Bosman 3-5, 53. Philip Struijk 4-5, 64. John Bosman 4-6, 65. John van den Brom 4-7, 69. John van den Brom 4-8.

Scheidsrechter: Bertus ten Hoven
Assistent-grensrechter: Piet Schaefer

Toeschouwers: ca 350

HVC:
1. Danny Vonk, 3. Wim Schieveld, 5. Karel Froulon, 4. Arash Soufi, 6. Chris Metaal, 7. Philip Struijk, 8. Mark van Wijngaarde, 9. Barur Koroglu, 10. Arthur Boyaclogu, 11. Jackie Bauw, 14. Ronald Glaerimans

Reserves: 2. Jeroen Jooren, 13. Henk Baum, 15. Ricardo Veldmeijer, 16. Jeffrey Mets

Coach: Piet Struijk
Elftalleiders: Nelis van Wijngaarden en Dorus Netten

Lucky Ajax:
1. Dennis Nederlof, 2. Dick Schoenaker, 3. Hans Werdekker, 4. John van den Brom, 5. Richard Witschge, 6. Gerrie Muhren, 7. Dennis Gerritsen, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Martin Wiggemansen

Reserves: 12. Peter van Vossen, 13. Peter van der Hengst, 14. Hannie Das
Coach: Werner Schaaphok
Verzorger: André van Alphen

<<< Terug naar Speelschema 2005