Maandag 22 augustus 2005

SV Zandvoort - Lucky Ajax 2-4 (1-1)

SV Zandvoort, 19.30 uur

Tekst: Jos Houtman / Foto's: Mike Verhoef en Roy Jadi

Maandagavond 22 augustus, een “nazomerse” dag en we worden welkom geheten op het complex S.V. Zandvoort aan de Duintjesveldweg. Met een graad of 20 rond de klok van 19.00 uur stroomt het gezellige complex al lekker vol met gebruinde Zandvoorters. S.V. Zandvoort een vereniging die zowel met zaterdag- als zondagelftallen vertegenwoordigd is in het amateurvoetbal. In mei 1999 ontstaan na een fusie tussen Zandvoortmeeuwen en Zandvoort ‘75. Het complex beslaat 4 grasvelden, 1 kunstgrasveld en 11 kleedkamers, met daar­boven het clubhuis dat met zijn balkons doet denken aan de Toekomst. Vier van de velden, waaronder het kunstgrasveld, zijn voorzien van een lichtin­stallatie. Op dit moment heeft S.V. Zandvoort ruim 610 leden, waarvan ca. 260 jeugdleden en ca. 60 futsalleden. Dit seizoen speelt het eerste zaterdagelftal in de 2e klasse A en het eerste zonda­gelftal in de 4e klasse D van het district West 1. De zaterdagafdeling heeft 9 elftallen en de zondagafdeling heeft 2 elftallen, onze futsalafdeling heeft 6 teams. De jeugdafdeling beslaat: 1 A-junioren elftal, 2 B-junioren elftal, 4 C-junioren elftallen, 4 D-pupillen elftallen, 1 meisjes D-zevental, 5 E-pupillen teams, 6 F-pupillen teams en er zijn ongeveer 25 puppies die op een speelse manier met voetbal vertrouwd gemaakt worden en geen competitie spelen.

S.V. Zandvoort een club waar Rinus Michels in de jaren 50 nog een seizoen trainer van is geweest. Bij de Zandvoortse voetballiefhebber is Ajax altijd populair geweest. Wedstrijden van een team van Ajax tegen een Zandvoorts team stonden altijd garant voor een groot aantal toeschouwers. De twee meest in het oogspringende wedstrijden in de geschiedenis van de wedstrijdreeks van Ajax tegen het Zandvoortse voetbal werden gespeeld in de jaren zeventig. Op 4 januari 1970 speelde Ajax met Johan Cruijff, Velibor Vasovic, Piet Keizer en vele anderen een oefenwedstrijd op het besneeuwde veld aan de Vondellaan als voorbereiding op het UEFA Cup-duel tegen het France Nice. Het werd 11-2 voor de Amsterdammers. Ruim 8 jaar later op 9 augustus 1978 won Ajax met o.a. Ruud Krol een jubileumwedstrijd t.g.v het 40-jarig bestaan van Zandvoortmeeuwen met 8-0 van de jubilarissen. Het eerste contact met de Amsterdammers dateert al van 18 juli 1920, toen ZVV Zandvoort dat destijds uitkwam in de op één na hoogste 2e klasse op eigen veld met 0-1 verloor van Ajax 1 destijds spelend in de westelijke eerste klasse. Tussen 1920 en 2003 werden voor zover 19 vriendschappelijke en competitiewedstrijden gespeeld tegen de selectieteams van ZVV Zandvoort, De Zeemeeuwen, Zandvoort­meeuwen en Zandvoort'75. Daarnaast nog diverse wedstrijden tussen lagere elftallen en jeugdteams. Op het veld aan de Vondellaan won Ajax op 22 juli 1986 een oefenwedstrijd tegen het Japanse Mazda met 2-0.

Oud-Ajacied Hans Boskamp was al vroeg aanwezig

Martin Wiggemansen en Johnny Jansen in de ontvangstruimte

Ook Ali B. is weer van de partij

Danny Muller signeert een shirt. Henk de Gier is de volgende

Sjaak en Werner draaien de basisopstelling in elkaar

Peter van Vossen is weer terug van vakantie

Wolther Kooistra neemt Martin Wiggemansen onder handen

Johnny en André luisteren naar de laatste tips van Sjaak

De licht geblesseerde Sjaak Swart instueert Ali B. en Danny M.

Ali B. was vandaag weer een grote publiekstrekker voor de plaatselijke jeugd

Ook de redactie heeft er veel zin in.

Niet geheel vreemd dus dat Lucky Ajax inmiddels een vaste gast is bij S.V Zandvoort. De wedstrijd is het derde treffen tussen SV Zandvoort en een elftal van Lucky Ajax. Het eerste treffen in 2003 eindigde in 2-4 en het tweede, vorig jaar, in 1-2. Kees van Dijk, Ton Ariesen en John van der Zeijs waren dan ook wederom de man binnen S.V. Zandvoort die het samen met een enthousiaste team van vrijwilligers voor elkaar kregen om voor de derde maal het zonnige Zandvoort van een topwedstrijd te voorzien.

Met onder andere trekpleister Ali B in de gelederen kwamen Lucky Ajax En S.V. Zandvoort het veld op. Verwelkomt door een haag van Bengaals vuur, waar het huidige Ajax een flinke boete voor zou moeten betalen, was de toon gezet voor een mooie avond voetbal. Omroeper en clubman John Lemmens stelde alle spelers voor aan het publiek dat in flinke getale was op komen dagen. Met een geblesseerde Sjaak Swart en de, voor met name kinderen en jonge dames, interessante Ali B. op de bank kon de wedstrijd dan ook aanvangen. Sjaak Swart die in zijn roemruchte Lucky Ajax verleden ooit eens 2 wedstrijden door een blessure heeft moeten missen en verder alles en altijd speelde stond dus aan de kant. Samen met coach Werner Schaaphok eens goed voor zitten, en dan weer staan….

De beide elftallen komen het veld op voor de editie van 2005

Het was weer lekker druk in Zandvoort

Begeleid met bengaals vuurwerk

Keeper Dennis Nederlof groet het publiek in Zandvoort

Peter van der Hengst, Dennis Gerritsen, Martin Wiggemansen en Wilco van Buuren 'herbeleven' een mistwedstrijd

De gezamenlijke elftalfoto

Dit keer helaas zonder de bondscoaches

De tribune zat weer vol met jong en oud

Simon Tahamata

Peter van Vossen was vandaag weer in grootse doen

Ali B. deelt handtekeningen uit. Rechts Rob Been jr.

S.V. Zandvoort had gekozen voor een gemixte opstelling, de helft van de selectie bestond uit eerste elftalspelers van het zaterdagteam en de andere helft van het zondagteam. Na een rustig begin van de wedstrijd volgde in de 6 minuut dan ook het eerste serieuze schot van Lucky Ajax op doel. Niet veel later, om precies te zijn 1 minuut later, schoot goalgetter Peter van Vossen de 0-1 binnen. De in Braziliaansachtige tenues, spelende Zandvoorters lieten het er niet bij zitten en speelde na de 0-1 de spanning duidelijk van zich af. Dennis Nederlof die nog steeds niet vies is van een vuil tenue kreeg het dan ook druk, na een doorgebroken speler te hebben afgestopt, zag hij maar net een bal naast vliegen, waarna hij met een schitterende katachtige reflex de bal uit de kruising haalde. In de 27 e minuut was het wel raak, nummer 6 Welten kon uit de kluts de bal achter Dennis krijgen, 1-1. Met een rechtvaardige 1-1 liep de 1 e helft dan ook naar de rust toe. Rust die benut werd om handtekeningen te kunnen jagen, en niet alleen Ali B. was in trek, ook voor Simon Tahamata duurde het even voor hij de kleedkamer had gevonden.

Na wat flinke wissels trad S.V. Zandvoort de 2 e helft aan in rode shirts, uiteraard om Lucky Ajax in de war te brengen maar toch ook om de zondagshirts en zaterdagshirts te laten meedoen in een leuke wedstrijd. De zon kroop achter de duinen langzaam de zee in, het werd frisser en dat was dan ook het teken om er stevig tegenaan te gaan voor beide ploegen. Luid gejuich… aha het is Ali B. die warm gaat lopen, niet veel later schiet Simon Tahamata in de 43 e minuut de 1-2 binnen. Swart en Schaaphok besluiten dan om toptalent Ali B. dan ook maar meteen te brengen. Direct resultaat is er niet , in tegendeel S.V. Zandvoort komt op 2-2 door een schitterende pegel van Faisel Rikkers en is weer helemaal terug in de wedstrijd. Maar toen brak toch wel de periode Ali B. aan, nadat hij eerst nog een verdwaalde rugbybal van het veld verwijderde opende hij een aanval op rechts. Rob Been jr. nam de bal in ontvangst en trok de bal schitterend voor op Peter van Vossen die met een eveneens schitterende halve omhaal de bal voorbij keeper Jorrit schoot, 2-3 en dat een minuut na de 2-2. Dat was toch wel een tik voor S.V. Zandvoort, dat zelfs een minuut later nog een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Langzaam aan kwamen de diesels van Lucky Ajax steeds meer op gang, met name Tahamata toonde zich een waardig aanvoerder. Het was dan ook Simon zelf die met een meer dan wervelende solo vanaf de middenlijn 3 man omspeelde en vervolgens de eindstand van 2- 4 in de laatste minuut binnenschoot.

André Gieling

Simon Tahamata

Net als in 2003 en 2004 was ook deze wedstrijd erg spannend

Danny Muller

Bryan Roy

Jaap Stam hoopt nog steeds op een debuut bij Lucky Ajax

Dennis Gerritsen

Warming up van Ali B.

Simon Tahamata scoort knap 1-2

Brayn Roy met zijn bekende rugnummer 11, ziet hoe Peter van Vossen voor 2-3 zorgt

Ali B. in de duisternis van Zandvoort

Aanval van Zandvoort vlak voor tijd

Moe maar voldaan verlaat Bryan Roy het veld

Peter van Vossen bouwde zijn voorsprong in de strijd om de Lucky Ajax Wisseltrofee verder uit

Na gedouched te hebben, heeft Bryan zin in het buffet

Ook Bennie Muller (vader van Danny) is een graag geziene gast rondom Lucky Ajax

Roy en Roy

Het geweldige buffet van SV Zandvoort

In deze badplaats komen we nooit iets te kort

Het zou erg laat worden in Zandvoort.... Maandag 28 augustus 2006 zijn we hier weer te gast en we kijken er nu al naar uit!

Niet veel later stond het veld vol met mensen die graag een foto of handtekening van hun favoriete Ajacied wilden hebben. Het duurde dan ook even voor de mannen in de kleedkamers aankwamen om zich om te kunnen kleden voor een buffet van hoge kwaliteit. Wederom was Joop er met zijn manschappen in geslaagd een schitterend buffet voor te bereiden van salades en vooral vis, want daar kan het natuurlijk niet aan ontbreken in Zandvoort. Wie weet volgend jaar weer…..

*****

Scoreverloop: 7. Peter van Vossen 0-1, 27. Michael Welten 1-1, 43. Simon Tahamata 1-2, 45. Faisel Rikkers 2-2, 46. Peter van Vossen 2-3, 70. Simon Tahamata 2-4.

Scheidsrechter: Martin Broekhof
Assistent Grensrechter: Gert van Maasdam en Gerard Hopper

Toeschouwers: ca 1200

SV Zandvoort:

1. Jorrit Schmidt, 2. Bas Lemmens, 3. Misha Hormeno, 4. Ronald Kaales, 5. Maarten Koper, 6. Michael Welten, 7. Arend Regeer (captain), 8. Sven van Nes, 9. Faisel Rikkers, 10. Max Aardewerk, 15. Michael Kuijl
Reserves: 11. Barry Paap, 12. Stein Stobbelaar, 13. Bas Kaales, 14. Nicky Post, 16. Lefa Lock.

Coach: Berry Buytenhek (zondag) en Guus Marcelle (zaterdag)
Elftalleider: Ronald van der Poel

Lucky Ajax:

1. Dennis Nederlof, 2.John Jansen, 3. Wilco van Buuren, 4. Danny Muller, 5. Peter van der Hengst, 6. Martin Wiggemansen, 7. André Gieling, 8. Peter van Vossen, 9. Dennis Gerritsen, 10. Simon Tahamata, 11. Bryan Roy

Reserves: 12. Rob Been jr., 14. Ali B.

Coach: Werner Schaaphok en Sjaak Swart
Verzorger: Wolther Kooistra

<<< Terug naar Speelschema 2005