Vrijdag 26 augustus 2005

De Blokkers - Lucky Ajax 1-3 (0-1)

Blokker (Hoorn), 19.00 uur

Tekst: Roy Jadi / Foto's: Jaider Verhoeven en Roy Jadi

Dit jaar bestaan De Blokkers vijfenzeventig jaar. Als onderdeel van de festiviteiten rond dit jubileum bedacht het bestuur dat het leuk zou zijn om een wedstrijd te spelen tegen het elftal van oud-Ajacieden. Zo toog op vrijdagavond het team van Lucky Ajax naar het plaatsje Blokker, vlakbij Hoorn, met in hun kielzog natuurlijk weer de redactie van deze website. Ongeveer een uur voor de aftrap, toevallig tegelijk met Sjaak Swart en Simon Tahamata, arriveerden wij bij het terrein van De Blokkers. Het was duidelijk dat het voor Tahamata, evenals een flink aantal anderen die de jongste jeugd van Ajax trainen, een druk weekend zou worden. Direct na deze wedstrijd rijden zij door naar Groningen waar de E-jeugd van Ajax dit weekend een toernooi speelt.

Zoals te doen gebruikelijk zochten wij bij aankomst onze contactpersoon op bij de thuisclub. Na enkele malen contact te hebben gehad per telefoon en e-mail konden wij elkaar dan eindelijk in levende lijve ontmoeten. De ontvangst was zeer hartelijk, we werden meteen wegwijs gemaakt in het grote kantine- / kleedkamergebouw dat de club rijk is. Terwijl een deel van de redactie al bezig was met het verzamelen van de opstellingen van zowel thuis- en uitclub werd ook meteen de speciale ‘Lucky Ajax'-CD gespeeld die wij altijd meenemen. Nummers als ‘Er gebeurt meer in De Meer', en ‘Dat was Sjakie', schalden over het voetbalveld in Blokker. De originele Ajax-vlag, gefabriceerd midden jaren'70, werd direct in top gehesen zodat de ‘Meersche helden' zich meteen thuis gevoeld zullen hebben.

Het was al half 7 geweest toen in de kleedkamer alleen nog werd gewacht op Peter van Vossen. Voor de rest was de hele selectie al compleet. Zonder Van Vossen vertrok men naar het veld om daar de warming-up te doen. Het publiek, dat door de speaker geinstrueerd was om uitsluitend na afloop van de wedstrijd om handtekeningen te vragen en dat ook deed, klapte zijn handen stuk voor de Ajacieden en probeerde, vooruitlopend op de opstellingen, de spelers te herkennen. “Hee, Richard en Rob Witschge zijn er bij!”, “Nee, dat is Danny Muller, dat is Rob niet.”, “Goh, zou dat Dick Schoenaker zijn?”, “Nou, volgens mij niet hoor, die ziet er heel anders uit!”, “Nou volgens mij is hij het wel hoor!”

Vandaag wapperde de Ajax-vlag bij De Blokkers in Hoorn

Sjaak Swart en Simon Tahamata komen aan bij het complex

Een uitshirt lag klaar voor de handtekeningen

Fred Grim was vandaag weer van de partij...

...en ook Dick Schoenaker was terug van vakantie

Aron Winter tijdens de warming up

Danny Muller, Aron Winter, Bryan Roy en Richard Witschge steunen 'De Goeie Ouwe Tijd.nl'

De spelers komen het veld op: de wedstrijd kan beginnen

Inmiddels was ook Peter van Vossen gearriveerd zodat hij toch nog een flink deel van de warming-up mee kon pakken. Iets voor 19:00 gingen de spelers terug naar de kleedkamer om vervolgens op de tonen van de Ajax-Marsch weer het veld op te komen. Na de gebruikelijke efltalfoto's, zowel apart als gezamenlijk, kon de wedstrijd beginnen. Een opvallende naam overigens bij de thuisploeg is Roy van der Pauw. Hij is een volle neef van Martin Wiggemansen.

In de beginfase waren de beste kansen zonder enige twijfel voor de thuisclub. Tweemaal stond een aanvaller van de Blokkers oog-in-oog met Fred Grim, evenzoveel keer kon de doelman redding brengen. Bij de tweede kans moest hij zelfs met een reflex ook nog de rebound van dichtbij onschadelijk maken. In de 15 e minuut zette Peter van Vossen de Ajacieden op voorsprong. Middels een individuele actie was hij de Noordhollandse verdediging te snel af en verschafte hij zich vrije doortocht tot het doel. Aanvankelijk leek doelman Langenberg het gevaar onschadelijk te maken door Van Vossen goed naar de buitenkant te dringen. Het werd erg moeilijk maar toch niet te moeilijk voor Van Vossen die knap en beheerst de 0-1 binnenschoot. Desondanks ging Blokkers door, en de thuisclub maakte het Lucky Ajax ontzettend lastig. Het spel verliep allesbehalve soepeltjes bij de Ajacieden, getuige een opmerking van een van de spelers richting Sjaak Swart die op de bank zat: “Hee Sjaak, weet jij waar onze middenvelders zijn? “ Ondanks het goede spel van De Blokkers en een aantal goede kansen werd er in de eerste helft verder niet meer gescoord.

Na vijf minuten in de tweede helft viel de dik verdiende gelijkmaker. Na een prachtige combinatie, de voorzet van rechts werd teruggekopt richting de doelmond, belandde de bal bij de vrijstaande Sander Hoogland. Deze bedacht zich geen moment en verzilverde de buitenkans. 1-1! De stand bleef echter niet lang staan op het electronische scorebord. Het was weer Peter van Vossen die betrokken was bij het doelpunt. Opnieuw was hij zijn bewakers te snel af. Deze maal legde hij de bal opzij naar John Bosman die de bal onhoudbaar in de kruising schoot, 1-2.

Richard Witschge

John van den Brom

De harde kern in de dug out

Richard Witschge

Pass van John van den Brom

En de harde kern op de tribune van De Blokkers

Balcontrole bij de lichtgeblesseerde Gerrie Mühren

Martin Wiggemansen

Werner, Sjaak en Dennis zien hoe de wedstrijd gelijk op gaat

Waar kennen we hem toch van?

De kinderen van Blokkers genoten van de helden uit Amsterdam

Bryan Roy

Halverwege staat het nipt 1-0 voor de oud-Ajacieden

Al in de eerste helft had scheidsrechter Schouten op duidelijk zichtbare en hoorbare wijze onenigheid met de spelers van De Blokkers. In de tweede helft riep hij ook nog de ergernis van de technische staf van Lucky Ajax over zich af. Wetende dat de volgende wedstrijden van Lucky Ajax in Avenhorn en Zwaag zijn, buurgemeenten van Blokker, vroeg Sjaak Swart fijntjes aan de scheidsrechter “.. scheids, zien we je volgende week weer?” Even was er paniek toen John Bosman na een duel op de grond bleef liggen. De verzorging van beide teams kwam het veld in. Toen Fred Grim constateerde dat de thuisclub over een vrouwelijke verzorgster beschikte riep hij: “Ja hee, zo krijg ik ook wel last ja!”

Gelukkig was de blessure niet ernstig en kon Bosman doorspelen. In de 33 e minuut veren Sjaak Swart en Werner Schaaphok op. Van Vossen ging alleen op het doel af en werd duidelijk vastgehouden. Dit moest een penalty zijn! De scheidsrechter floot echter niet, Van Vossen rukte zich los en scoorde beheerst de beslissende treffer van de wedstrijd. Twee minuten later werd het nog bijna 1-4. Opnieuw was het Van Vossen die voor zijn bewaker niet te houden was. Hij legt de bal goed terug op de inkomende Richard Witschge. Hij had goed gezien dat de keeper voor zijn doel stond, de lob raakte echter de lat. Het was wel voldoende voor Van Vossen om gekozen te worden tot beste aanvaller van Lucky Ajax, daar waar Witschge gekozen werd tot beste middenvelder.

Bryan Roy aan het begin van de tweede helft

Simon Tahamata

Aron Winter

Luchtduel in het strafschopgebied van De Blokkers

Aron Winter

Peter van Vossen

Fred Grim

Simon Tahamata

Danny Muller

Dennis verbijt zich vanaf de bank: geen lobje vandaag!

Dick Schoenaker vóór de dug out van Lucky Ajax

Rush van Peter van Vossen

Dennis Gerritsen met zijn dochters

Aron Winter

Ingooi door Peter van der Hengst

Pass door Wilco van Buuren

Danny Muller maakt diepte op het middenveld

Richard Witschge

John Bosman

John van den Bron na een gemiste kans

John van den Brom bewondert de balaanname van John Bosman

Tevreden wandelt Sjaak na de wedstrijd richting de kleedkamer

De wedstrijd was voorbij, het publiek had genoten. Genoten van de goals van Van Vossen, de acties van Tahamata, de hoogstandjes van Mühren, genoten van heel Lucky Ajax. Tegelijkertijd was het trots op de eigen ploeg die zich zeker niet zomaar gewonnen had gegeven en met name in de eerste helft misschien wel iets meer verdiend had. Hoe dan ook, tevreden kon het publiek huiswaarts keren terwijl de URL van onze website nog enige malen werd omgeroepen zodat iedereen na afloop nogmaals kan genieten van deze prachtige avond.

Zoals gezegd was de avond voor veel spelers de opmaat naar een trainingsweekend in Groningen. Maar niet nadat zij genoten hadden van het prima verzorgde buffet. Behalve een koud buffet met salades en vers brood, brandde op het terras de barbecue waar de hele avond gezorgd werd voor prima gebraden vlees. Het bleef nog lang gezellig in Blokker. Wij willen dan ook de gehele organisatie van harte bedanken voor hun medewerking. Dankzij hen was het voor ons weer mogelijk om de ook deze wedstrijd van dichtbij te volgen en te verslaan.

Dick Schoenaker en Henk de Gier tijdens de derde helft

Roy en Aron na afloop vlak voor het buffet

Scoreverloop: 15. Peter van Vossen 0-1, 40. Sander Hoogland 1-1, 43. John Bosman 1-2, 68. Peter van Vossen 1-3

Scheidsrechter: Jeroen Schouten
Grensrechters: Anouk de Jong en Jos Hylkema

Toeschouwers: 1.200

De Blokkers: 1. Aron van Loon, 6. Barry Sneek, 7. Douwe Okker, 9. Randall Gemerts, 10. Dennis Selbach, 11. Joeri Hommersen, 13. Jody van Rijn, 14. Danny van Rooijen, 18. Roy van der Pauw, 19. Sander Haagland, 20. Stefan Groen

Reserves: 1. Nicky Molhuizen, 2. Peter Langenberg, 3. Patrick Oosterwolde, 4. Marc Sneek, 5. Guido Mol, 8. Dirk Pennekamp, 12. Robert van Keimpema, 15. Eric Koeman, 16. Maarten Teer, 17. Bart de Groot

Trainer: Jeroen Kroes / 2 e helft: Nico van Dijk
Verzorgster: Diewertje Okker
Elftalbegeleider: Kees Spekking
Assistent trainer/Keepers trainer: Peter Wagenaar

Lucky Ajax: 1. Fred Grim, 2. Dick Schoenaker, 3. Aron Winter, 4. John van de Brom, 5. Martin Wiggemansen, 6. Gerrie Mühren, 7. Richard Witschge, 8. Peter van Vossen, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Bryan Roy

Reserves: 12. Peter van der Hengst ,14. Dennis Gerritsen, 15. Wilco van Buuren, 16. Danny Muller

Coach: Werner Schaaphok en Sjaak Swart
Verzorger: André van Alphen

<<< Terug naar Speelschema 2005