Vrijdag 15 september 2006

sv Wassenaar - Lucky Ajax 5-3 (2-2)
Wassenaar, 19.00 uur

Tekst: Hubert Splinter / Foto's: Kees van Haastregt, Ruud Visser, Rodger Lahr

Het is september en dankzij de vele weermannen in Nederland is het een prachtige dag. Lucky Ajax speelt in Wassenaar waar de plaatselijke Sport Vereniging het 75 jarig bestaan uitbundig gaat vieren. De festiviteiten worden verspreid over een heel weekend! Als opening speelt “het eerste” tegen Lucky Ajax. Het sport complex van SV Wassenaar is gelegen in een heus arbeiderswijkje, langs de Rijksstraatweg in de wijk Het Kerkehout. Het was even zoeken in de nauwe straatjes, iets wat wij nou niet direct hadden verwacht in Wassenaar. Zoals altijd worden we met open armen ontvangen en gaat een vers gezet “Haags bakkie”er wel in. Na kennis gemaakt te hebben met enkele vrijwilligers en regelneven ontmoeten we: J.W. van der Ham. Het oudste nog levende lid van SV Wassenaar, met zijn 86 jaar zal hij de aftrap gaan verrichten. Eigenlijk is hij wel een beetje teleurgesteld dat de fotograaf en verslaggever niet van De Telegraaf zijn… Toch vertelt hij in korte tijd zijn eigen historie bij SV Wassenaar, in het eerste maar ook in het dertiende elftal. Door de (voetbal) voorzitter Coos Hübscher, krijgen we uitleg over de festiviteiten, het sportcomplex en de Sport Vereniging. Naast een voetbal afdeling met ruim 300 leden, is er ook een honk- en softbal afdeling, maar daar is hij géén voorzitter van. Als voorwedstrijd speelt de A1 van SV Wassenaar tegen de plaatselijke concurrent Blauw Zwart, in het verleden waren dit heuse, zwaarbeladen klassiekers. De riante 4–1 overwinning van SV Wassenaar voorspelt weinig goeds. Met onze nieuwe hesjes aan weten de toeschouwers ons wel te vinden en krijg ik regelmatig te horen dat Lucky Ajax geen partij is voor het eerste… Naast de tribune haal ik nog snel even een broodje haring, daar kan ik nooit aan voorbij lopen. “Mooi dat Amsterdams” hoor ik iemand in onvervalst Haags zeggen, lachend geniet ik van mijn haring! In de kantine komen we ook Tscheu La Ling tegen, speelt hij ook mee vanavond? Nee, als lid en sponsor van de vereniging en de festiviteiten komt hij alleen als toeschouwer. Wel speelt zijn zoon tegenwoordig voetbal bij SV Wassenaar en sponsort zijn bedrijf Fitshape (www.fitshape.nl) de vereniging.

Het is al vroeg gezellig in Wassenaar

John Bosman arriveert in Wassenaar

Johnny Jansen informeert de redactie over zijn periode bij Ajax

De opstelling van sv Wassenaar wordt vastgelegd in overleg met de heer Ger Vermeer

Sjaak Swart is klaar voor de wedstrijd

Ondertussen heeft ook mede-organisator Tscheu La Ling zich gemeld in de kleedkamer

Scherp politietoezicht onder de rook van Den Haag

Dennis Gerritsen, Robin Faber, Kofi Mensah en Wilco van Buuren na afloop van de warming up

Lucky Ajax poseert bij de stand van Fitshape, het bedrijf van Tscheu La Ling

Martien Vlietman van AT5 ondervraagt Tscheu La Ling

Om 7 uur betreden beide elftallen het voetbalveld

Met Begaals vuurwerk op de achtergrond presenteert Lucky Ajax zich aan de ruim 1200 toeschouwers

Tscheu La Ling temidden van Lucky Ajax

Precies om 19:00 uur komen de spelers het veld op. De wedstrijd zal worden geleid door Bep Thomas. In een eerder stadium waren er ook afspraken gemaakt met John Blankenstein, helaas overleed John enkele weken geleden. Voor de aftrap werden er daarom enkele momenten stilte in acht genomen om hem te gedenken. Na de aftrap neemt SV Wassenaar direct het initiatief en zet Lucky Ajax onder druk en worden alle zeilen bijgezet in de verdediging. Bij een van de weinige aanvallen van Lucky Ajax treft Dennis Gerritsen de paal. Maar in de 11e minuut is het raak, na een strakke voorzet van Firat Kuskan schiet Sander Elsenaar de bal in de touwen! 1-0. Lucky Ajax zet SV Wassenaar nu flink onder druk en probeert snel gelijk te maken. Wat resulteert in een mooie kans voor Robin Faber maar ook deze kans gaat verloren. In de 14 de minuut komt Dennis Gerritsen alleen voor de keeper maar weet zijn doelpoging gestopt door de goed spelende keeper van SV Wassenaar Tjebbe Onnes. Een vrije trap van Gerry Donk werd mooi gestopt door Dennis Nederlof. In de 16e minuut is het weer raak, nu is het Firat Kuskan die doel treft. Uitbundig viert hij zijn doelpunt en trekt zijn shirt over zijn hoofd om het publiek te laten zien dat hij een ook een Ajax shirt draagt! Lucky Ajax heeft het even moeilijk en mist de geblesseerden Van Vossen en Dick Schoenaker. Dennis Gerritsen heeft weinig geluk en schiet de bal nog maar eens hoog over. Geluk is er wel in de 19e minuut, na een slechte uittrap onderschept Johnny Bosman de bal en mag Dennis Gerritsen de bal in het doel spelen. 2-1. Lucky Ajax mag weer op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele mooie combinaties spelen Kofi Mensah en Simon Tahamata de verdediging van SV Wassenaar compleet weg en mag Kofi het werk in de 32e minuut afmaken. 2–2. Lucky Ajax zet SV Wassenaar weer onder druk en probeert voor rust nog op voorsprong te komen. Maar de strak leidende Bep Thomas keurt een mooi doelpunt van Robin Faber af. Als SV Wassenaar weer aanvalt raakt Robin v.d. Oever ongelukkig geblesseerd aan zijn hoofd en moet het veld verlaten en mag iedereen meteen gaan rusten. In de kleedkamer komt Tscheu La Ling, Lucky Ajax even oppeppen en legt Sjaak Swart meteen even uit wat er mis gaat op het veld…

John Bosman en Wilco van Buuren bij de aftrap

Dennis Gerritsen denkt na over zijn treinreisje

Op de tribune deelt Tscheu La Ling handtekeningen uit

John Bosman

Kofi Mensah

De plaatselijke jeugd geniet van Lucky Ajax

Het erelid van sv Wassenaar (rechts) volgt de wedstrijd vanaf de tribune

Dennis Gerritsen komt niet tot scoren

De bank van Lucky Ajax met Werner Schaaphok, Wolther Kooistra, Johnny Jansen, Eef Melgers en Ouhsaine Hoessein

Debutant Robin Faber

De dug-out van sv Wassenaar

Na ruim een kwartier staan 'we' met 2-0 achter

Simon Tahamata

Veel duels zouden in het voordeel van Simon beslecht worden

Ook in Wassenaar bleek dat (Lucky) Ajax tijdloos is

Wilco van Buuren

Gezelligheid op de tribune van sv Wassenaar

John Bosman (9)

Kofi Mensah

Dennis Gerritsen en Kofi Mensah vieren samen een doelpunt

Sjaak Swart

Vanaf het dak van de kantine volgen de organisatoren de wedstrijd

Schot van John Bosman

De politie van Wassenaar: alles onder controle!

Ruststand: 2-2

Het is rust en Dennis Gerritsen deelt handtekeningen uit

In de kleedkamer gooit Tscheu La Ling olie op het vuur

In de tweede helft wisselt Werner Schaphok Keje Molenaar, Hannie Das en Wilco van Buuren voor Eef Melchers, Johnny Jansen en Hoesein Ouhsaine. Ook SV Wassenaar wisselt: Dennis Prins, Jasper Leijdes en Appie v/d Woude komen het veld in. Ook nu begint SV Wassenaar onstuimig, twee mooie kansen worden gemist. In de 7e minuut wordt Lucky Ajax voor de eerste keer gevaarlijk, op aangeven van Simon Tahamata krijgt Dennis Gerritsen opnieuw een mooie kans maar ook nu weet Tjebbe Onnes de bal weer fraai te stoppen. Opnieuw komt Lucky Ajax onder druk te staan en met een fraai schot door Gerry Donk komt SV Wassenaar in de 8e minuut opnieuw op voorsprong 3–2. Direct na de aftrap krijgt Johnny Bosman de kans de stand weer gelijk te maken maar mist het doel. Ook de goed spelende Dennis Nederlof maakt in de 16 de minuut toch een foutje, een verkeerde uitrap weet hij in eerste instantie nog te keren maar Frank van Deursen weet de terug stuiterende bal dan makkelijk in het doel te werken 4–2. De stemming bij SV Wassenaar zit er nu goed in. Ik word er fijntjes op gewezen dat een van de SV Wassenaar supporters mij dit had voorspelt voor de wedstrijd, ik beaam dit. Ondanks verwoede pogingen van Simon Thamata en de sterk spelende Robin Faber kan Lucky Ajax een tijd lang geen kansen creëren. Pas in de 23e minuut kan Johnny Bosman de bal terug leggen op Dennis Gerritsen die gemakkelijk de keeper kan passeren. 4–3. Ik glimlach naar de SV Wassenaar supporter, gaat het toch nog goed komen… Lucky Ajax neemt het initiatief en krijgt via Hoesein Ouhsaine en Simon Tahamata enkele mooie kansen. Sjaak Swart spoort “zijn mannen” aan, een gelijkmaker zit er nog in. Maar zoals het wel vaker gaat in het voetbal zijn de kansen voor Lucky Ajax maar weet de tegenstander te scoren. Dennis Prins maakt in de laatste minuut van de wedstrijd het vijfde doelpunt voor SV Wassenaar. Bep Thomas vind het welletjes en blaast ook direct het einde van de wedstrijd. 5–3.

De eerste fans keren in de rust al huiswaarts

De plaatselijke jeugd blijft bij de kleedkamers hangen

Lucky Ajax en sv Wassenaar samen op de foto

Dennis Gerritsen

Ouhsaine Hoessein

John Bosman

Fotograaf Kees van Haastregt

Kopduel van Johnny Jansen

John Bosman

sv Wassenaar is weer op weg naar een doelpunt

Gerrie Mühren

Simon Tahamata

Simon schermt de bal netjes af...

...en weet vele duels winnend af te sluiten

Helaas trok Lucky Ajax vanavond aan het kortste eind: 5-3 nederlaag

Gerrie Mühren deelt handtekeningen uit

Het feest barst nu pas echt los, massaal word het veld bestormd door de handtekeningenjagers. Het duurt lang voordat de Lucky Ajax spelers onder de douche staan! Ik zoek snel de immense feesttent op om even te kunnen luisteren naar de band Vintage. Er zijn toch veel Ajax supporters, die het eigenlijk jammer vinden dat Lucky Ajax niet heeft kunnen winnen, ik voel me weer wat beter. Te snel moet ik weer naar de kantine waar Sjaak Swart traditie getrouw het buffet mag openen. Ook tref ik J.W. van der Ham weer. Glunderend van oor tot oor geniet hij zichtbaar van de overwinning en de vele aandacht die hij krijgt, wachtend in de rij voor het buffet denk ik dat hij dat eigenlijk ook wel verdiend!!!

Het buffet wordt klaargestoomd

Twee cola light?

Ook in Wassenaar was Sjaak Swart veruit de meest favoriete speler

Het buffet wordt geopend

Sjaak Swart mag als eerste opscheppen

Vanavond was het een indisch buffet: veel drinken was dus absolute noodzaak

Tscheu La Ling en zijn vrouw zijn in gesprek met Simon Tahamata

Ook Tscheu La Ling maakt gebruik van het buffet

Na deze heerlijke maaltijd werd ook deze wedstrijddag als geslaagd beschouwd en afgesloten

*****

Scoreverloop: 11. Sander Elzenaar 1-0, 16. Firat Kuskan 2-0, 19. Dennis Gerritsen 2-1, 32 Kofi Mensah 2-2, 42. Gerry Donk 3-2, 51. Frank van Deursen 4-2, 58. Dennis Gerritsen 4-3, 70. Dennis Prins 5-3

Toeschouwers: ca 1.500

Scheidsrechter: Bep Thomas

Assistent scheidsrechters: Rob Wessel en John Bakker

SV Wassenaar: 1. Tjebbe Onnes, 2. Ruud Lopez, 3. Guido Hoogenboom, 4. Jeffrey van Overeem, 5. Steven op der Heyde, 6. Frank van Deursen, 7. Sebastiaan Graafstal, 8. Gerry Donk, 9. Sander Elsenaar, 10. Boy Houtman, 11 Firat Ruskan.

Reserves: 12. Jasper Leydes, 13. Dennis Prins, 14. Robin van de Oever, 15. Appie van de Woude.

Trainer: John van der Helm
Verzorger: Thijs Paardekooper
Begeleiding: Sjoerd Heidinga, Berend Aptroot

Lucky Ajax: 1. Dennis Nederlof, 2. Keje Molenaar, 3. Wilco van Buuren, 4. Robin Faber, 5. Hannie Das, 6. Gerrie Mühren, 7. Kofi Mensah, 8. Sjaak Swart, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Dennis Gerritsen

Reserves: 14. Eef Melgers, 15. Johnny Jansen, 16. Hoessein Ouhsaine

<<< Terug naar Speelschema 2006