Vrijdag 18 mei 2007

RKSV Pancratius - Lucky Ajax 3-4 (1-2)
Badhoevedorp, 19.00 uur

Tekst: Rodger Lahr/ Foto's: Ruud Kroese en Jerry Helmers

Zonnestralen beheersten het weerbeeld bij aankomst in Badhoevedorp op vrijdag 18 mei 2007. Lucky Ajax was, net als in 2005, te gast bij RKSV Pancratius voor een vriendschappelijke wedstrijd. In 2005, toen de plaatselijke voetbalvereniging haar 75-jarig jubileum vierde tegen Lucky Ajax, had de naam van Marco van Basten nog enthousiast geprijkt op de diverse raambiljetten in de omgeving. Bij aanvang van de wedstrijd was het toen bijzonder druk, maar heerste er toch enigszins teleurstelling over het wegblijven van de bondscoach die nota bene enkele straten verder in Badhoevedorp woonachtig is. Anno 2007 zou Lucky Ajax te gast zijn tijdens het jaarlijks terugkerende feestweekend van Pancratius.

Bij aankomst werden we gastvrij ontvangen door Frans van Rheenen. Al anderhalf uur voor de wedstrijd waren Werner Schaaphok en John van 't Schip de eersten die zich melden voor een kop koffie. Met Pancratius is het sinds 2005 erg goed gegaan. In 2005 speelde het team dat Lucky Ajax toen nog op 6-6 wist te houden nog in de vierde klasse; inmiddels heeft de club de tweede klasse bereikt. Een zeer goede prestatie dus! Nu nog Lucky Ajax aan de zegekar vastmaken, zo was de opinie.

Langzaam druppelde op de PR-parkeerplaats de spelers van zowel Lucky Ajax als Pancratius binnen. 'Artiesten en organisatie' was te lezen onder de entreedeur. De vraag was natuurlijk: onder welke categorie vallen de spelers van Lucky Ajax? Het was een weerzien van bekenden onder de spelers van Lucky Ajax. Fred Grim, Bryan Roy, Dennis Gerritsen, Hannie Das, Simon Tahamata, Peter van der Hengst, Dick Schoenaker en Michel Kreek; allen komen elkaar geregeld tegen bij De Toekomst of gewoon bij Lucky Ajax. Met een zeer goed elftal zou Lucky Ajax beginnen aan het derde duel van deze maand.

Sjaak Swart en Frans van Rheenen nemen de opstellingen door

Simon Tahamata op de massagetafel

Bryan Roy arriveert bij Pancratius

Martin Wiggemansen tijdens de warming up

Vandaag zou Arno Splinter debuteren bij Lucky Ajax

Fred Grim werd vandaag warmgeschoten door zijn zoon

Dat is afzien voor 'papa'...

Sjaak en Fred

De spelers komen het veld op

Simon Tahamata en Wilco van Buuren leiden de groep spelers

John Bosman, nu nog probleemloos lopend

Gerrie Mühren en John van 't Schip

En helemaal achteraan...Dennis Gerritsen

Beide elftallen presenteren zich aan het publiek

Gelukkig was het vandaag aangenaam voetbalweer

Het elftal van Lucky Ajax met de hoofdsponsor en diens zoon

De aftrap met o.m. Simon Tahamata zou gedaan worden door de zoon van de sponsor

Arno Splinter en John van 't Schip

De actie waarbij John Bosman geblesseerd zou raken

De bal caramboleert richting het doel van Pancratius

Ondertussen komt Bosman verkeerd terecht

Zijn krachtsinspanning leidt tot een overstrekking

Hij zou nog wel scoren, meer een zweepslag was het gevolg

Even laten volgt Bosman de wedstrijd vanaf de zijlijn

Tijdens de warming up was het nog redelijk rustig rondom het veld. Veel mogelijke toeschouwers waren nog op terugweg van een dagje erop uit. Aan de files kon het niet liggen; die stonden er namelijk niet. Ondertussen was organisator druk in de weer met de 'geluidsinstallatie' van Pancratius. Men was van plan de spelers één voor één voor te stellen aan het publiek, dat langzaam maar zeker toch binnendruppelde bij de poorten van het veld. Toen de spelers kort na 19.00 uur het veld betraden, bleek dat de microfoon van Frans van Rheenen geen geluid te produceren. Mede daarom kon de wedstrijd na de gebruikelijke elftalfoto meteen beginnen.

Pancratius bleek meteen de toon voor een vermakelijke wedstrijd te willen zetten. Net als een week geleden in Lisserbroek kwam de thuisclub snel op voorsprong. Raymond Ruiter wist al na 6 minuten het doel te vinden. Wederom liep Lucky Ajax achter de feiten aan. Juist de grilligheid van Lucky Ajax, dat eenvoudige fouten afwisselt met geweldige staaltjes techniek, maakt de wedstrijden van 2007 zo aantrekkelijk. Veel goals en een grillig scoreverloop: dit zou vandaag ook het wedstrijdbeeld worden. Een klein kwartiertje was er gespeeld, toen Lucky Ajax-debutant Arno Splinter en Michel Kreek een aanval opzetten vanaf het middenveld. Vanaf de middenlijn werd een bal diep gegeven op John Bosman. De bal leek ietwat onzuiver, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Bosman de bal toch binnen het doel te krijgen: 1-1. Bij deze actie kwam Bosman verkeerd terecht en kwam niet meer overeind. Samen met verzorger Ron Massing verliet de spits eerst het veld, daarna werd de kleedkamer opgezocht. 'Het zal mijn hamsting wel zijn. Ik voelde iets van een zweepslag. Ik heb de laatste periode veel op kunstbanen en -velden gespeeld bij tennis en voetbal, dus misschien dat het daardoor komt', brainstormde Bosman al strompelend. Ondertussen zag hij uit zijn ooghoek dat er een flinke rij belangstellenden bij de poort stonden. 'Die hebben allemaal mijn doelpunt gemist' zei Bosman. Even later een beetje lachen: 'Wel bijzonder om te scoren met een zweepslag'.

Met een gelijke stand werd verder gespeeld. Bij Lucky Ajax waren met name Bryan Roy, John van 't Schip en Dennis Gerritsen op dreef. Tot hele grote kansen leidde het niet, Fred Grim kon een enkel kansje van Pancratius onschadelijk maken. Langzaam zakte de zon tot vlak boven de bomen langs het veld. De spelers van Lucky Ajax hadden hier een beetje last van, maar dat gold niet voor Martin Wiggemansen. Met een zuiver geplaatste bal vanaf de rand van het strafschopgebied scoorde hij twee minuten voor de rust het tweede doelpunt van Lucky Ajax: 1-2

Na een korte onderbreking werd de wedstrijd vervolgd met een gezamenlijke elftalfoto. Deze was bij aanvang van de eerste helft niet gemaakt. Net als in het eerste bedrijf begon Lucky Ajax ook niet optimaal geconcetreerd aan het tweede. Al in de derde minuut was de voorsprong alweer te niet gedaan. Ook ditmaal was Raymond Ruiter de doelpuntenmaker. Sjaak Swart, die vandaag zelf niet in actie zou komen, zat te mopperen op de bank. 'Let maar op, je zal zien dat ze straks ook nog 3-2 maken'. De gewaagde voorspelling zou inderdaad uitkomen. Ruim vijf minuten na de gelijkmaker wist Elroy Harte Pancratius naar een 3-2 voorspong te schieten. Wat kon Lucky Ajax nu nog doen? Aan de zijlijn werd Gerrie Mühren behandeld voor een kleine blessure. De grijze Volendammer zou niet meer terugkeren in de ploeg. Onder leiding van Dick Schoenaker, bij absentie van Muhren en Swart de nieuwe nestor van Lucky Ajax, moest Lucky Ajax een nieuwe nederlaag zien te voorkomen. Schoenaker stond echter geïsoleerd aan de rechterkant van het veld. Gelukkig zat de ploeg van Pancratius er in de slotfase een beetje doorheen en was niet meer zo scherp op de buitenspelval. Of had de grensrechter zich laten beïnvloeden door de opmerkingen van de Amsterdamse bank. Desalniettemin sneden de Ajacieden als een mes door de verdediging van Pancratius heen. Bryan Roy, Dick Schoenaker en Dennis Gerritsen benutten de dieptepasses vanuit het middenveld heel goed.

Dennis Gerritsen

John van 't Schip

Gerrie Mühren

John van 't Schip (8)

Dennis Gerritsen op weg naar de goal

Met twee geweldige acties zou Gerritsen deze wedstrijd beslissen

Martin Wiggemansen

De keeper van Pancratius werd in de slotfase twee keer gepasseerd en baalt opzichtig

Michel Kreek

Arno Splinter volgt zijn eigen pass

Lucky Ajax trapt af nadat men op achterstand is gekomen

Bryan Roy in de aanval

De actie van Roy waarbij hij Gerritsen in staat zou stellen om 3-3 te maken

Dennis Gerritsen maakt zich op voor een schot

Felictaties voor Dennis Gerritsen na één van zijn treffers

Wilco van Buuren en John van 't Schip trappen af

Van 't Schip speelt Arno Splinter aan

In de slotfase kon Pancratius niet meer gelijk maken

Dennis Gerritsen bleek het beste om te kunnen gaan met de ruimte en de overgebleven verdedigers. Eerst kapte bij ruim 10 minuten voor tijd enkele Pancratius-verdedigers uit en scoorde knap de gelijkmaker: 3-3. De Gerritsen-show kwam enkele minuten later nogmaals tot een hoogstandje. Wederom werd de buitenspelval omzeild en kon Gerritsen zeer doeltreffend uithalen: 3-4. Nog even zette Pancratius aan om de gelijkmaker te forceren, maar toen scheidsrechter Breebaart kort na half 9 floot voor het eindsignaal, bleek dat Lucky Ajax een zwaarbevochten 4-3-overwinning had behaald.

Daarna was het tijd voor de handtekeningenjagers om vol gas te geven. Bryan Roy, Michel Kreek en Dennis Gerritsen bleven het langst actief met uitdelen. Nadat iedereen gedouched had, verzamelden iedereen zich in de kantine. Organisator Frans van Rheenen felicteerde Lucky Ajax met de overwinning en nodigde Sjaak Swart uit het buffet te openen. Aldus geschiedde. Terwijl de spelers genoten van een overheerlijk buffet, spetterde in de feesttent achter de kantine de overige leden van Pancratius. Het was dit keer weer perfect georganiseerd, zodat een ieder kan terugkijken op een geslaagd evenement. Wij willen in ieder geval de organisatie, met in het bijzonder Frans van Rheenen bedanken voor de gastvrijheid, medewerking en goede organisatie. Hopelijk tot ziens in Badhoevedorp...

*****

Scoreverloop: 6. Raymon Ruiter 1-0, 13. John Bosman 1-1, 33. Martin Wiggemansen 1-2, 38. Raymon Ruiter 2-2, 45. Elroy Harte 3-2, 57. Dennis Gerritsen 3-3, 60. Dennis Gerritsen 3-4

Scheidsrechter: Ron Breebaart
Assistent-scheidsrechters: Han Blok en Jan van Wezebeek

Toeschouwers: ca 2000

RKSV Pancratius:

1. Yasine Khamla, 2. Bas ter Haar, 3. Mark Steur, 4. Ray Semmoh, 5. Dennie Hijzelendoorn, 7. Gerson Klinker, 9. Bas Wesseling, 10. Raymon Ruiter, 11. Wesley Zandgrond, 14. Youri Kant, 15. Melvin Kant

Reserves: 8. Sander Aznar Martinez, 12. Nick van Beem, 17. Elroy Harte, 18. Emile van de Meer

Trainer: Michel Klijnzoon
Leider: Hans ter Haak
Verzorger: Pauline Snijders

Lucky Ajax:

1. Fred Grim, 2. Dick Schoenaker, 4. Arno Splinter, 5. Michel Kreek, 6. Gerrie Mühren, 7. Bryan Roy, 8. John van 't Schip, 9. John Bosman, 10. Simon Tahamata, 11. Dennis Gerritsen, 15. Peter van der Hengst

Reserves: 16. Hannie Das, 17. Wilco van Buuren, 18. Martin Wiggemansen

Trainer: Sjaak Swart
Leider: Werner Schaaphok
Verzorger: Ron Massing

<<< Terug naar Speelschema 2007